| Autor |
Samochód |
#DjViruS Użytkownik
|
| Dodane dnia 27-05-2010 15:29 |
|
|
Czy naprawdę kobity powinny prowadzić samochód ?
Mąż kupuje paliwo a kobieta je "Przepije" xD 
http://www.youtube.com/watch?v=RfSvAFusgWs
co o tym sądzicie ? |
|
| Autor |
RE: Samochód |
Gural Użytkownik
|
| Dodane dnia 27-05-2010 16:26 |
|
|
wedlug mnie nie powinny ;] ale to tylko skromne zdanie gurala ;]
Don't worry, be happy  |
|
| Autor |
#MaciaSs Użytkownik
|
| Dodane dnia 27-05-2010 16:30 |
|
|
hah no co ty powinny mieć swój paspo prostu 
http://www.youtube.com/watch?v=qfcGs33HCBo 
Z nimi dni mijają w chwili, świeci w szyby biały vinyl |
|
| Autor |
@Admin Super Administrator
|
| Dodane dnia 27-05-2010 16:46 |
|
|
|
hehe moim zdaniem nie powinny ;p bez obrazy jolu ale niestety kobiety niestety nie potrafią prowadzić samochodu ;p no może są wyjątki ;p |
|
| Autor |
#Still Użytkownik
|
| Dodane dnia 27-05-2010 16:57 |
|
|
To prawda nie powinny, ostatnio w mojej okolicy babcja 56 lat wyjechała z podporządkowanej drogi i zajechała drogę panu na ścigaczu no i oczywiście pan ze ścigacza zginął na miejscu :/ ślepa baba się nie rozejrzała dobrze :/
Still
Edytowane przez Still dnia 27-05-2010 16:57 |
|
| Autor |
Kyp Użytkownik
|
| Dodane dnia 28-05-2010 00:07 |
|
|
Czy powinny czy nie... ciężko jednoznacznie powiedzieć. Natomiast pewne jest i dowiedzione naukowo, że kobiety mają gorsze predyspozycje do prowadzenia samochodu 
1) Podchodzą do tego zbyt emocjonalnie
2) U kobiet często występuje "zaburzenie kierunkowe" (nie wiem jak to nazwać chodzi o to, że nie wiedzą gdzie jest prawa a gdzie lewa bez chwili zastanowienia)
Więc może nie powinny prowadzić, ale z drugiej strony wole żeby moja kobieta jeździła niż żeby mnie brała jako szofera na każde zakupy 
Nie zawsze mów co wiesz, ale zawsze wiedz co mówisz. |
|
| Autor |
Gural Użytkownik
|
| Dodane dnia 28-05-2010 21:29 |
|
|
haha ;] wypowiedzi prosto z serca 
Don't worry, be happy  |
|
| Autor |
diablica Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-05-2010 21:51 |
|
|
sluchajcie ja sie z wami nie zgadzam co do tego postu !! Still piszesz ze jakas babcia zle jechala ale ja znam takie przypadki gdzie tak bylo z facetami za kierownica wiec juz to nam sie prostuje nie mozna obwiniac kobiet hehehe ze zle jezdza a poza tym prawko powinno byc do 50 hah a potem autobus 
...jestem jaka jestem ty mozesz tylko sie domyslac... lecz i tak mnie nie poznasz ...
Edytowane przez diablica dnia 30-05-2010 21:53 |
|
| Autor |
#Still Użytkownik
|
| Dodane dnia 30-05-2010 21:55 |
|
|
zgadzam się z tobą Prawko do 50 lat głównie mi chodziło o to że przez taką osobę zginął człowiek niewinny :/
Still |
|
| Autor |
#DjViruS Użytkownik
|
| Dodane dnia 31-05-2010 21:32 |
|
|
Wiesz 50 lat zobaczymy jak ty będziesz miał i jak ci zabiorą prawko a nie będziesz mógł już jeździć na rowerze i co w wtedy powiesz ?
a że giną ludzie to nic nowego są straszne rzeczy ale cóż wypadki chodzą po ludziach |
|
| Autor |
#Still Użytkownik
|
| Dodane dnia 01-06-2010 06:46 |
|
|
Ja nawet nie wiem czy dożyje tych 50 lat a więc nie myślę co by było pewnie lipa jak bym nei miał prawka w wieku 50 lat ale gdybym ne czuł sie na siłach to nei pchał bym się do fury
Still |
|
| Autor |
Gural Użytkownik
|
| Dodane dnia 01-06-2010 18:31 |
|
|
co ty godosz still
Don't worry, be happy  |
|
| Autor |
@wiedxma Super Administrator
|
| Dodane dnia 02-06-2010 09:26 |
|
|
Ja sie tutaj z wieloma rzeczami nie zgadzam w tym temacie i miałam sie nie odzywać ale jednak sie odezwe..
jak ktoś ma 50 lat to jeszcze jest na tyle młodym i sprawnym człowiekiem że jest w stanie bez problemów prowadzić samochód! Ile lat mają wasi rodzice? zabronili byście im prowadzić auta? źle to robią? pomyślcie o tym..
Co do kierunków.. A po co komu prawa i lewa przy jeździe samochodem? Jak się jedzie samochodem w jakieś konkretne miejsce to zazwyczaj w ogóle się nie patrzy czy to prawa czy lewa tylko na jakie miejscowości się kierować.. to jest podstawa nawigacyjna A jak ci ktoś tłumaczy jak jechać i ci tłumaczy prawa lewa to masz na tyle dużo czasu że zdążysz sie na spokojnie zastanowić.. poza tym z doświadczenia wiem że ludzie którzy tłumaczą też nie do końca robią to dobrze bo mówią żeby skręcić w lewo a potem sie okazuje że sie gościowi kierunki pomyliły i miało być w prawo.. więc Jak umiesz liczyć licz na siebie - obejrzyj mapę przed trasą - i jedź po znakach drogowych i miejscowościach! Jak sie patrzy na znaki nie trzeba wiedzieć która jest prawa a która lewa bo na znakach są strzałki 
A ogólnie do tematu - co do kobiet za kierownicą!
JA JESTEM KIEROWCĄ - KOBIETĄ i tak z początku to wam miałam ochotę napisać że sie narażacie ale potem stwierdziłam że zobaczę co będziecie pisać 
Kobiety są OSTROŻNIEJSZE na drodze - co nie koniecznie znaczy wolniejsze! Bo wolniej nie znaczy Ostrożniej.. Ja nie cierpie jeździć powoli i też sie wkurzam jak jakiś patałach jedzie przede mną 40/h albo na trasie se jedzie zaledwie 60/h porażka.. i jeszcze nawet nie ptrafi zrobić marginesiku żeby go można było śmignąć.. więc lepiej popiszmy na temat kultury na drodze bo dla wielu kierowców coś takiego jak kultura na drodze to słowa w obcym niezrozumiałym języku.. i dotyczy to w jednakowym stopniu kobiet jak i mężczyzn..
Samochodem nie powinny jeździć:
- osoby które mają kłopot z koncentracją..
- malowane lale które sie na światłach malują zamiast sie orientować co sie dzieje a lusterek używają tylko do tego żeby sprawdzić jak wyglądają.. (widziałam już wiele takich przypadków ;/)
- Egoiści którym sie wydaje że są sami na drodze i wyjechali samochodem na spacer..
- L-ki w godzinach szczytu bo dwie elki na jednym skrzyzowaniu potrafią zakorkować całe miasto a ja nieraz widze 10 elek w ciągu kilku sekund przejeżdzających przez jedno skrzyżowanie na tragicznie zakorkowanej drodze ;/
- ludzie starsi - mający kłopoty ze wzrokiem, pamięcią i koncentracją (ludzie starsi to nie są tacy koło 50! to są dopiero ludzie w średnim wieku.. do 70 spokojnie bez problemów można prowadzić samochód.. a po 70 ludzie powinni przechodzić ponownie badania lekarskie takie jak te które musieli zrobić zanim zdali na prawo jazdy...
- niedzielni kierowcy! Jak jeździć to jeździć a nie jechać w niedziele do kościoła i spowrotem do domu itd.. a takich niestety kierowców którzy autem jadą tylko w niedziele do kościoła i w sobote do hipermarketu jest cała masa.. same statystyki o tym świadczą.. że przeciętny kierowca robi dziennie około 30 km samochodem.. no to ja podbijam stawki niesamowicie a jeżdże we własnym mniemaniu mało.. nie mówiąc już o zawodowych kierowcach którzy jeżdzą setki kilometrów dziennie a to oznacza że ponad 60% kierowców to tzw NIEDZIELNI KIEROWCY ;/ porażka.. |
|
| Autor |
#Dj Pecol Użytkownik
|
| Dodane dnia 03-06-2010 20:49 |
|
|
Samochody są dla każde nawet i dla kobiet;] hehe
Dj Pecol |
|
| Autor |
wojt Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-06-2010 22:11 |
|
|
|
ogolnie to kobity jezdzic nie powinny---ale sa wyjatki.......... |
|
| Autor |
patii Użytkownik
|
| Dodane dnia 14-06-2010 22:14 |
|
|
|
co nie powinny?? kobiety jezdza bardziej bezpiecznie niz faceci |
|
| Autor |
Tosh Użytkownik
|
| Dodane dnia 22-06-2010 12:56 |
|
|
patii wszyscy by chcieli zeby tak bylo.
Jak ja wsiadam, to budzi sie we mnie Szumacher A kobiece samochodu nigdy nie dam;p
Edytowane przez Tosh dnia 23-06-2010 18:48 |
|
| Autor |
@wiedxma Super Administrator
|
| Dodane dnia 22-06-2010 16:35 |
|
|
taa... Shumacher.. chciała bym to widzieć pff ile masz prawko? |
|
| Autor |
Tosh Użytkownik
|
| Dodane dnia 22-06-2010 20:06 |
|
|
Nie mam. Ale ogolnie samochodem jezdze od 12roku zycia

Edytowane przez Tosh dnia 24-06-2010 22:18 |
|
| Autor |
Dj_Masuhiro Moderator
|
| Dodane dnia 24-07-2010 20:06 |
|
|
Ja tez prawka nie mam i jezdze od 12 roku w ciagu 4 lat zakatowalem swoja kochana Fieścine;( a teraz piechtobus |
|